Zenei ajánló – 2015. március

Aktuális / Művészek / DJ-k / Hírek / Ozorian Prophet / Zenészek

A goa.hu és a radiOzora közös ajánlója az elmúlt időszak friss megjelenéseiből csemegézik zenei felelősünk, DJ TSUBI jóvoltából:

weekly_11

A Blue Energy Pt. 1 című trekk Master Margherita (korábban Peaking Goddess Collective) új, Afro Dots című negyedik, minden eddiginél eklektikusabb (dupla) albumán szerepel. Az egyelőre még csak digitálisan elérhető kiadvány a Blue Hour Sounds gondozásában jelent meg.

A Qanta szerezte, Whitebear remixelte Creature Culture igazi zenei csemege, a szerző stílusok határain egyensúlyozva kalauzol bennünket dub, a glitch de alapvetően psy alapokon nyugvó utazásra.

Az Iboga Records alapvetően trance kiadó, de soha sem állt távol tőlük a kísérletezés, a stílusok felé való nyitottság. A techno vonalat erősíteni hivatott új sorozat részeként jelent meg Evolve Neurodriver c. szerzeménye. Az alkotó psybreak vonalról lehet ismerős.

A dark progressive vonal kedvelőinek kedvez Hellquist How’s The Rig címre keresztelt minimalista szerzeménye. Hideg, sötét és félelmetes mint az északi éjszaka, amiben a svéd előadó zeneileg szocializálódott. Mondani sem kell: Zenon Records.

Gaudium 4. szóló albuma a szokásos minőségben hozza mindazt, amit Andreastól az utóbbi éveben megszokhattunk és persze el is várunk. Laws Of Nature (Stories Of A Viking (Album) – Iboga Rec)

Freedom Fighters & Avalon Twist n’Turns (Rebel (Album) – Hom-Mega Productions) A két előadót senkinek nem kell bemutatni, a közös szerzeménnyel valószínüleg rengetegszer találkozunk majd a tavaszi-nyári szezonban. A track Freedom Fighters új, debüt albumának részeként jelent meg, melynek eklektikus mivoltát a collab szerzemények biztosítják: Rhynosaurus, LOUD, Sub6 …

Xpiral, Brazil származású producer debüt albumával a lassabb psytrance világába pozícionálja magát. Az albumról Cosmic Music c. számot ajánljuk. (Xpiral (Album) – Mosaico Rec)

Hamisítatlan brazil hangzás: Ital, Labirinto és 28 nevű előadók közös projektjeként, The Big Bang néven megjelent Hippies c track. (Hippies (Single) – Antu Rec

Nem tudjuk van e annál nagyobb siker egy trance producer eletében, mint amikor egy legendás kiadó gondozásában jelenik meg az adott szerző kislemeze. A T.I.P. Records által megjelentetett Imaginarium – Origins (Origins (EP) – TIP Rec) remek darab a kiadó palettájáról. A Szerb származású előadó Sonic Entity néven lehet ismerős, Imaginarium side porjektje szakít a megszokott progresszív hangzással.

Az Outsiders néven elhíresült duó néhány éve robbant be a psytudatba, azóta is a kedvenceink között tartjuk számon. Electric Universe & Tristan nevét senkinek sem kell bemutatni, Outsiders és Electric Universe közös projektjének bemutatkozó anyagaként jelent meg a Human Aliens (EP) melyről a The Escape c. szerzeményt ajánljuk.

Az alábbi megjelenés hallatán joggal lehetünk büszkék: DJ Tsubi válogatta Multiverse Chronicles c. korong a BMSS Records gondozásában jelent meg, melyről a Para Halu & DJ Tsubi – 5th Dimension került az ajánlónkba.

India hangját Samadhi prezentálja: Rolling Stoned kétlemezes válogatás most megjelent első, Daytime korongján található meghatározó szerzeményt ajánljuk (Rolling Stoners – Daytime (Compiled by DJ Jaffar) – Digital Om Productions) A második korong, stileszerűen Nighttime névre keresztelve a közeljövőben jön ki.

Nightpsy és forest Görögországból: Drip Drop & Yann – No Name (Mysetries Of The Mind (EP – compiled by Eunoia) – Harmonia Records)

Ha éjszaka, akkor Orestis! Az Elixir c. VA lemez ajánlott minden sötét energiákkal behálózott trance kedvelőnek.

Spaghettibrain – Don’t Go In The Woods (Psylab (Compilation) – Discovalley Records)

Az Égei-tenger vidékéről Hotspot & Komaroff alkotott maradandót a közelmúltban. A goai Discovalley Records első digitális megjelenése szokás szerint Dj Teo munkájának nyomán látott napvilágot.

Hotspot & Komaroff – Blood Bath

Március hónap friss zenéi közül első blikkre bemutatásra érdemesnek találtuk Beat Bizzare, Dust, Atoned Splendor & Yi, Airi, Tera és Flooting Grooves előadók munkáit:

Beat Bizzare – Midas Touch

Dust – Mantra

Atoned Splendor & Yi – Polisix

Airi – Airwalk

Tera – Alien Conspiracy

Flooting Grooves – Fungalism

Leave a Reply