Waio – “Stay psychedelic”

Aktuális / Cikkek, írások / Interjú / Hírek

12341393_945061185531596_3287526778641211892_n

A félig brazil, félig portugál Fernando Seca az elektronikus zenei forradalmárrá vált mint WAIO és mi szuper izgatottak vagyunk, hogy nekünk fog zenélni március 19.én a Dürerben.

– 17 évesen úgy döntöttél, hogy a zenéd készen áll a világra, és felléptél a világ legjobb bulijaiban és zenei fesztiváljain, melletted a pszichadelikus szkéné nagy tiszteletnek örvendő úttörő zenészeivel. Wow! Korai kezdés, lenyűgöző karrier. Sose túl korán, igaz! :) Meg mindig megvan a kezdeti totális buzz vagy már rutin?

– Először is, köszönöm az interjút és a magyaroknak, hogy értékelik a zenémet. Minden fellépésemnek megvan a maga kis speciális részlete, helyszíne, és minden szettemen még mindig érzem azt a különleges érzést, nem leszek ideges, sőt próbálok nyugodt maradni és épelméjű, hogy minden szuper legyen, pozitív gondolkodás.

– Mi a story a neveddel?

-Ez érdekes kérdés! Tanulmányoztam a nyelveket és a betű formálásaikat, például Japánban nincs L és V a szókincsükben, mint más országoknak van más különböző és egyedi helyi beszédük, így kitaláltam, hogy a legtöbb országban használatos az A I és O és ezzel játszottam, hogy egy brand nevet találjak, aminek nincs jelentése más mint én meg a zeném, és előjött a W a szó és a név vonzására. De amúgy nincs valós jelentése, mint a nevem és a zenei stílusom.

–  Mesélnél nekünk az életed első fellépéséről?

-persze, 15 éves koromban volt, és volt pár barátom akiknek volt egy nagy rendezvény helyszínük és eldöntöttük, hogy tartunk egy bulit haveroknak, akkoiban mi mind fiatalok voltunk és nem volt lehetőség clubba menni, legtöbbször mi csináltuk a magunk buliját 50-10+ főre, azért hogy hallgassunk egy kis psytrance-t és átéljük a zene élményét nagy hangerőn, valahol ott kezdődött!

11825983_888978571139858_1127464861297118133_n-Talán butuskának hangzik, és nem az én dolgom, de érdekelne, hogy mit szóltak a szüleid, amikor megmondtad nekik 17 évesen – Tchau! Én lelépek és a világot fogom utazni?

– Támogattak engem, őszítném szólva abbahagytam a tanulmányaimat 15 évesen, mert már akkor zenével foglalkoztam, 6 éves korom óta játszom hegedűn, ők tettek engem ebbe az irányba, aztán nappal suliba jártam, éjszaka meg fent maradtam zenét készíteni, minden természetesen történt, a zenei amit fiatalon tanultam segített, hogy a produceri lépést megtegyem. 1-2 év alatt megtanultam a software-t, és megépítettem a saját studiomat 16 évesen, szárazfalat használva és pár barát információja alapján. Mindegyik fellépésemen a saját egyedi software.-t használom, amit WAIO CONTROL-nak hívnak.

– Mit gondolsz Goáról, mint helyszín, mint inspiráció?

– Nagyon spéci hely, ez ahonnan most is az interjúra válaszolok helyben! Valami mágikus van a levegőben, a szabadság érzése, a gyönyörű tengerpart, és természetesen a fantasztikus bulik, nem csak nekünk zenészeknek inspiráció, hanem mindenféle művészeti kezdeményezésnek is.

– Hol volt a legjobb party ahol játszottál? Kérlek mondd el nekünk, hogy mi kell a legjobb party élményhez?

-szerintem Ozora (Magyarorzság) és a Japán összejövetel az egész szcenárió ’tudatrobbantó’ volt, Ozora helyszíne egyszerűen olyan hogy semmivel nem tudod hasonlítani, annyi program, jó kaja, jó gondoskodás ez mind az ami nekem számít, amikor egy bulira jelentkezem. a japáni összejövetel (2007/2008) az egyik legjobb elektronikus zenei fesztivál volt Ázsiában, hát el tudod képzelni azok a japánok miket csináltak technika terén, ugye?!

–  Mi a legnagyobb csábítás, aminek nem tudsz ellenállni?

– nem tudok ellenállni egy szeels napnak, sima víznek, én imádok kitesurf-özni, a zene után ez az igazi inspirációs tornám.

12743526_979976878706693_2166216771637632258_n– Party vagy festival?

-Mindkettőnek meg van a maga mókája, fesztivál a hosszabb utazásra, partik a rövid baráti felemelkedésre.

– Milyen más típusú zenéket hallgatsz? Nevezd meg kérlek azokat akik inspirálnak!

-szeretem: glitch music , IDM orientaded, like Ochre, Ott, Com Truise, hangulat függő, manapság annyi zene van, megnevezhetek párat ; Synx, Harakiri megkapta a figyelmem mostanában

– Mi lehet a legnagyobb gól egy transz DJnek?

-szerintem az hogy sok ember megismer, már magában a legnagyobb gól.A zene azért van, hogy jól érezzük magunkat, készíteni, hallgatni, meg akár árulni is, én így látom, nekem az hogy ennyire élvezem a zenét és jól érzem magam a zenémmel már magában egy hatalmas gól a karrieremben.

Nagyon köszönöm a magyar követőimnek, mindegyikötöknek vagy egy fontos helye a karrieremben/életemben. Minden, amit tennem kell, arra alapszik hogy remek időt töltsek a studiomban, valamennyi őrült keresgélés, és persze sok psychedelic idő. A zene az egyik kulcsa a tudatosság kiterjesztésének, sose volt ilyen élményem még, mint Psychedelic zenét hallgatni, az agy különböző részeit használva, elég fenomenális és supertermészetes! Maradj psychedelic és találkozunk február 20.-án egy adag felemelkedésre. Fernando Seca //WAIO

Leave a Reply