Tristan Interjú

Aktuális / Interjú / külföldi fellépő / Hírek / Partik

Újabb hónap, újabb legenda. A goa.hu csapata exkluzív interjút készített a legendás tranceveterán Dj Tristannal, aki a Forever Psychedelic partisorozat keretében lép fel a Dürer kertben novembenr 23-án.

381374_2631449500884_1705055077_n-A nekünk küldött videoüzenetedben visszaemlékeztél, hogy az elmúlt 20 év alatt, mióta járod a világot, még egyszer sem zenéltél klubban Budapesten. Mesélj nekünk egy kicsit hogyan kezdődött az egész 20 évvel ezelőtt?

-Akkor kezdem bulikba járni amikor az elektronikus tánczene begyűrűzött a szórakozóhelyekre. Ez a stílus forradalmi újdonság volt 1989-ben, akkor kezdtem el Dj-zni először a hálószobámban, ezután pedig saját bulikat kezdem csinálni. Kis acid house partikat, aztán lassacskán egyre több és több melóm lett…

-20 év ugyanazon a munkahelyen azért unalmas is tud lenni.  Ugyanaz a rutin napról-napra, hétről hétre…viszont ha felnézünk a színpadra egy-egy fellépésed alkalmával végtelen energiát és vidámságot látunk rajtad. Tutira van pár titkod, hogy hogyan tartsd életben a ‘spirit’-et ennyi év után is. Megosztanál velünk párat ezekből?

-Psytrance zenét készíteni például folyamatos kihívás marad a számomra; persze vannak a folyamatnak olyan részei melyek ismétlődnek, de ilyenkor üzemmódot váltok, hogy olyan hangokat hozzak létre amilyeneket még korábban soha és innentől kezdve ismét izgalmas lesz minden. Egy kis zöld pedig sokat tud segíteni…

-A következő kérdést magyar rajongóid küldték. Azt szeretnék tudni, hogy tervezel-e kiadni szóló albumot a közeljövőben? Esetleg van-e kilátásban újabb Killerwatts album Avalonnal közösen?

-Épp most készülök kiadni egy válogatást amit már össze is állítottam. A Nano Recordsnál fog megjelenni UK Psychedelic címmel. Az összes kedvenc angol előadóm szerepel rajta, szóval hamisítatlan földalatti psychedelikus hangzásra számathattok…tényleg jó kis válogatás lesz. Mindeközben az utolsó zenét írom az új szóló albumomra, ami a következő év elején fog megjelenni.

-Rengeteg nagyszerű művésszel dolgoztál már együtt. Számíthatunk a közeli jövőben közös kollaborációkra is?
1450305_711580128852461_949731545_n

-Raja Ram-al épp most fejeztünk be egy zenét. Egy válogatás albumon fog megjelenni és nagyon élveztem vele a közös munkát, szóval nagyon várom, hogy újra alkossunk valami közöset a stúdióban. Szintén tervezem, hogy Sonic Species Joe-val zenéljek jövőre, de ezt inkább amolyan zenekar formában tervezzük, hogy zeneileg is megmozgasson bennünket és igazán izgalmas legyen.

-Minden interjúalanyunkat megbombázzuk technikai kérdésekkel is.  Mesélj nekünk a stúdiódról. Milyen szoftvereket, szintiket, hangfalakat használsz?

-Igazság szerint eléggé lecsupaszítottam a stúdiómat, már ami a vasakat illeti. Nem szeretem a kábeleket‼ Egy Virus snow és egy Nord lead 2x rack összesen amit külső szintiként használok. Ugyanakkor az összes pénzemet a studio akkusztikájába és a lehallgatásba fektettem. Egy igencsak odavágós Barefoot hangfalpárt használok. Ami a szoftvert illeti imádom az Ableton Live-ot…hihetetlenül jó cucc psychedelikus zenekészítéshez.

-A legutóbbi intejúink során Penta azt mondta, hogy szerinte a psychedelikus zene nem sokat változott az elmúlt 5 évben. Boom Shnakar szerint a pedig a földalattiság, az underground az ami már rég kiveszett ebből a szcénából. Te hogyan látod a zene és a szcéna evolúcióját?

-Ezek csak panaszkodások…Személy szerint azt gondolom, hogy a szcéna annyira csodálatos és vibráló amilyen még soha sem volt. Csak nézzétek meg mi volt iden Ozorán és milyen volt a zenei felhozatal…rengeteg a hihtetlenül jó zene! És ez egyre csak jobb lesz…

-Annak ellenére, hogy a november 23-i lesz az első zárt téri fellépésed Budapesten, jónéhányszor játszottál már nálunk. Nemrégiben megjelent egy video az 1999-es Solipse fesztiválról amelyben te is látható vagy. Hogyan emlékszel vissza a az első ozorai fesztiválra?
622579_10151691600171225_1123737562_o

-Homályosan! Nagyon vad és őrült buli volt. Olyan, mintha a trance törzs ekkora méretben először egyesült volna…és annyira hihetetlen volt, hogy ennyi ember eljött. 11 órás szettet toltam…nagy élmény volt!

-Évröl évre visszajársz Magyarországra. Idén már a SUN fesztiválra is. Mi jut eszedbe először rólunk?

-Barátságos emberek, remek hangulat, hatalmas bulik‼ Alig várom…

Leave a Reply