S.U.N. – A Solar United Natives fesztivál

Cikkek, írások / Fesztivál / Gondolatébresztők / magyar / Hírek

2016. július 18-24. Csobánkapuszta

“Gondolkozz határok nélkül, de támogasd a helyi értékeket!”

A megújult S.U.N. nem csak egy fesztivál, hanem egy igazi közösségi kezdeményezés. A tavaly óta non-profit alapítvány által vezetett nemzetközi program hosszútávú célja hasonló gondolkodású és értékrendű emberekből ‘természet-tudatos’ élő közösségek létrehozása vidéken. Az alapítvány neve (Mély Mosoly) ismerősen csenghet sokak számára, ők indították a Föld napján ma már országszerte megrendezett erdőtakarítás programot, és a ‘Deep Smile’ rendezvények voltak azok, amik először felkarolták a magyar zenészeket a goa szcénán belül.

Jelenleg önkéntes munkával a Nógrád megyében található Csobánkapusztán egy régen lakott területet keltenek újra életre, és a S.U.N. fesztiválok eredeti helyszínén a non-profit kezdeményezést támogató tagok számára minden évben nyáron egy nemzetközi találkozót is szerveznek.

A közös ünneplés mellett itt varázslatos környezetben még sok egyéb kulturális, környezetvédő és ismeretterjesztő program kap helyet, és a közösségi finanszírozásból kialakított Csobánkapusztai összművészeti befogadó tér egész évben nyitva áll az érdeklődők és egyéb civil szervezetek előtt is.

sun-set

Az alapítványt 120-150 euró adománnyal támogatók a közösség örökös tiszteletbeli tagjai lehetnek, akik a programokat ingyen látogathatják (beleértve a minden télen megrendezett WinterSun bulit is), saját kézműves termékeiket ingyen árulhatják, zenéjükkel vagy egyéb művészeti tevékenységükkel aktívan csatlakozhatnak is, sőt internetes szavazások segítségével a döntésekbe is beleszólhatnak. A tagok határozzák meg a nyári találkozó létszámát is, amit idén 3 ezer főre limitált a közösség.

A rendezvény ideje alatt ingyenes buszjárat szállítja non-stop a tagokat a helyszínre a vonatállomásról, illetve a fesztiválról a környező falukba, ezzel is csökkentve az autók által okozott természeti károkat és az ittas vezetésből adódó baleseteket.

Akiket csak a buli érdekel, azoknak a fesztiválra korlátozott számban 95 euróért jegy is váltható, viszont ebben az esetben a tagoknak elérhető különleges jogokról le kell mondaniuk. Maga az esemény is limitált a családias hangulat és megfelelő méretű infrastruktúra érdekében, így pédául nem kell órákat sorban állni az ivóvízért vagy a zuhanyzó előtt.

mosolyok

A híres külföldi előadókon kívül (mint pld. Aes Dana, Astropilot, Desert Dwellers, Kalya Scintilla, John ‘00’ Fleming, Electric Universe, Power Source, Champa, Protonica, Soul Seeker, Emok, Ital, Lifeforms, Mindwave, Phaxe, Static Movement, Zyce, Vertex, Master Minded…) rengeteg ritkán hallható különleges zenészt is meghívtak (Alwoods, Ryanosaurus, Gmo vs Dense, Martin Vice, Cygna, Duotekk, Tor.Ma in Dub, Mantismash, Skizologic, Lupin, Whitebear, Nebula Meltdown).

Idén először egy külön színpadon a közönség tehetséges tagjai is fellépési lehetőséget kapnak, sőt közülük a legjobbak a következő évben már a nagyszínpadokon zenélhetnek majd!

Magyar előadókból is az előző évekhez képest sokkal többen lépnek fel az idei S.U.N.-on: Adam Salman, Aurasun, Botond, Brian Grassfield, Cheeky, Comsat & Petar, Cord, Deley, Dorombal, Dr. Bunny, Dreamkeeper, Flanger Strangers, Fotel, Hadron Orchestra, Hruscsov, J.I.S. aka Czellux, Katcha & Shark, KeZo, Korai Trancemission, Kory, Lepque, Lucky, Mad City Crew aka Bit Busters, Miso, Oleg, Oshii, Pollux, Psymon, Skarma aka Sabiance, Snag the Sunsheperd, StereOmantra, Thal, Toge, Tomato, Totem Xprmnt, Yarn, 3 Square Beats, és a kör még tovább bővülhet a zenei tehetségkutató győzteseivel.

love

A vendéglátásban helyi termelőktől kell vegyszermentes zöldséget és egyéb alapanyagokat beszerezni, sőt egy termelői piac is helyet kap a fesztiválon, ezzel is a helyi gazdákat támogatva.

Mivel rengeteg pletyka kering a S.U.N. körül, úgy gondoltuk megkérdezzük a főszervező Oleget, hogy a goa.hu elsőkézből nyújthasson hiteles információkat Nektek a rendezvényről. A riportot itt olvashatjátok: Oleg interjú a S.U.N. megújulásáról

Solar United Natives fesztivál és világtalálkozó: 2016. július 18-24.

Weboldal: www.solarunitednatives.org
Facebook: www.facebook.com/SolarUnitedNatives
Csobánkapuszta: www.facebook.com/csobankapuszta

Jegyek: www.tixa.hu/Solar-United-Natives-Festival

Örök-tagságik: www.solarunitednatives.org/shop/lifetime-membership és a NOHA Stúdióban SUN-logo

Leave a Reply