Psymon

Chill-out / Chill, Ambient / klasszikus goa / Classic Goatrance / DJ-k / Fullon / fullon goa / magyar / magyar DJ

 

 

Stílus: goa, psychill, downtempo, worldbeat

Booking elérhetöségek: psymon.peter@gmail.com

 

 

 

 

Biográfia:

2004 óta játszom kisebb – nagyobb bulikon, főleg chillt, de szivesen játszom psytrance-t is, ha úgy adódik. Ilyenkor a klasszikus goa trance hangzást, illetve ennek az újabb new school változatát részesítem előnyben.

Mikor és hol kerültél kapcsolatba a goával,mit jelent számodra?

Valamikor a kétezres évek elején ismertem meg. Egy kis vidéki könyvesboltba betérve hallottam meg azt a zenét, amit semmilyen más stílusba nem tudtam besorolni, de mégis minden hangzás benne volt, ami tetszett az elektronikus zenében. Rögtön magával ragadott. Az eladó sráctól megtudtam, hogy ez a GOA. Mesélt pár régi party-élményéről, meg hogy hogyan is nézett ki ez a stílus a kilencvenes években Pesten. Kaptam kölcsön pár régi mix kazettát (!) meg CD-t és elkezdtem otthon hallgatni őket, de buliba csak évekkel később jutottam el először. Akkor kicsit meglepődtem, hogy nem Astral Projection meg az általam ismert zenék szóltak, de aztán felvettem a ritmust az akkori psytrance vonallal.

A „klasszikus” goa trance hangzás viszont azóta is meghatározza az ízlésemet és nagyon örülök, hogy egyre több új előadó próbál visszatérni ezekhez a gyökerekhez. Manapság a psytrance minden válfajában találok olyat, ami tetszik és ezért összességében az egyik legkülönlegesebb elektronikus zenei irányzatnak tartom. Mégis a legsajátosabb, legegyedibb és legösszetettebb stílus (a psychill mellett) számomra az igazi, dallamos, keleties goa trance.

A goa számomra, túl azon, hogy közösséget teremt és egy fajta életszemléletet is átad, elsősorban a zenéről és az abból áradó energiáról szól. Mindezek együttesen adnak egy különleges élményt, de a legmeghatározóbb és legfontosabb elem mindig is a zene lesz.

 

Kedvenc előadók, akik inspiráltak:

Simon Posford, Raja Ram, Seb Taylor, Astral Projection, MFG, Infected. Az újabbak közül Afgin, Goasia, Radical Distorsion.


Psymon a soundcloudon:


 

Leave a Reply