PSY-FI Festival – Inside The vortex interjú

Aktuális / Cikkek, írások / Fesztivál / Interjú / Hírek


Screen Shot 2014-01-22 at 11.30.07 PM2014…izgalmas fesztivál szezon áll előttünk! Jónéhány fesztivált találhatunk a térképen, amelyekre érdemes félretenni néhány forintot. Boom, O.Z.O.R.A., SUN…kétségtelenül nagy durranások lesznek! Ugyanakkor egy új, friss, igencsak ígéretesnek látszó fesztiválon dolgoznak a szervezők Hollandiában, amely tökéletes szezonzáró lehet mindannyiunknak. A Psy-fi fesztivál második alkalommal kerül megrendezésre és a fellépők sora már most is több mint lélegzetelállító! Varázslatos helyszínen 5 napon és 4 éjszakán keresztül változatos programok közül válogathatnak az oda látogatók.


-Rob és Carlies a Psy-fi szervezőcsapatának tagjai mesélnek nekünk az előkészületekről.

-Köszönjük a lehetőséget hogy a magyar olvasóknak (és remélhetőleg leendő Psy-fi látogatóknak) beszélhetünk a fesztiválunkról.
Ahogyan a világot jártuk sok kissebb-nagyobb összejövetelt látogattunk még és nagyon jó volt látni, hogyan fejlődik ez a közösség amelynek közös szemlélete szinte mindenütt a világban megtalálható.

Hollandiában sok ilyen típusú kis közösség található, de nekik eddig külföldre kellett utazniuk, hogy fesztiválkörnyezetben találkozhassanak. Úgy éreztük, a mi feladatunk és kiváltságunk az, hogy egy olyan rendezvényt hozzunk össze, amelynek minden olyan összetevője legálisan megvan, amire egy psytrance fesztiválnak szüksége van. Egy olyan helyet szeretnénk létrehozni ahol tanulhatunk egymástól, békében, szeretetben és harmóniában lehetünk egymással és a természettel miközben a legjobb zenéket és zenészeket hallgatjuk. Hollandiának nagy szüksége van erre!

Screen Shot 2014-01-22 at 11.29.50 PM

-Tavaly egy rövidebb és kisebb fesztivállal kezdétek a programot. Milyen visszajelzéseket kaptatok utána?

– Így van, a tavalyi évben tettük meg az első lépést, hogy lássuk működőképes-e az elképzelésünk. Kb 2500 vendégünk volt és rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Ez adta a motivációt, hogy megtegyük a következő lépést az “Inside the Vortex” felé. A látogatók mosolya és energiája jelentette nekünk a legtöbbet.

-Mit kell tudni a a helyszínről az oda látogatóknak? Mire számítsanak a kempingezéssel, tisztálkodási lehetőségekkel, ellátással kapcsolatban? Illetve hogyan juthatnak el a fesztiválra a külföldről érkezők?

-A helyszín egy csodálatos természeti környezetben van. 6 vízparti rész, 2 sziget, erdők és vizek találhatóak a környéken. Zuhanynyzók, wc-k, vízvételi lehetőségek, ingyenes kempingezési lehetőségek szolgálják majd a látogatók kényelmét az erdős részeken és közvetlenül a vízparton is.
Miután megtekintettétek nemzetközi kiállításaink galériáit, sétákat tehettek az “Áldott szigeten” ahol oktatások, gyógyító programok, masszázsok várják majd a látogatókat.
.
Ha kölföldről érkeztek, a legegyszerűbb Amsterdamból Leeuwarden felé venni az irányt. Innen 15 percenkén indulnak majd a fesztiválbuszok a helyszínre. Ha kocsibval érkeztek, a fő úticél szintén Leeuwarden, ezután a weboldalon elérhető utasításokat kövessétek!

_Inside the Vortex_ location copy

– Vannak esetleg terveitek elő-bulikkal kapacsoaltban a közeljövőben?

– Konkrét terveink nincsnek, de azért folyamatosan keressük a lehetőségeket!

-Jónéhány nemzetközi sztár fellépését tettétek már közzé az utóbbi időben. Új nevekre számíthatunk a közeljövőben?

– Ó, igen…lesznek még meglepetések. Azonban biztosan ti is látttáok már, nemrég osztottuk meg, hogy Para Halu is fellép nálunk akit a darkpsy egyik legtehetségesebb művészének tartunk. Nagyon örülünk, hogy elfogadta a meghívásunkat. Néhány titkot pedig még megtartanánk az elkövetkezendő hetekre, csak hogy izguljatok kicsit.
Annyit azért elárulunk, hogy a nyitóprogramról nagy meglepetés lesz, amelyre meghívtuk Nick Woolsey-t a Poizás egyik legismertebb mesterét, a Playpoi.com tulajdonosát, hogy elemje a megnyitó színvonalát. Emellett Nick minden nap Poi órákat fog majd tartani a látogatóknak.

– A nagyszínpad felhozatala mellett milyen egyéb zenei stílusok jelennek majd meg a fesztiválon

– Természetesen lesz egy egészen különleges Chill színpadunk. Félig az erdőben található de igazából egy vízpartra vezető szakaszon. Így a Chillből egyenesen lejuthattok a partra, de a varázslatos erdőben is kóborolhattok! Ebben az erdőben kis ösvények vezetnek a kemping felé, de találhattok pihenésre alkalmas árnyékos helyeket is. Ezekre a részekre is dekókat és vetítéseket tervezünk, így éjszaka egy színváltós meseerdőben találhatjátok majd magatokan ahol a Chill színpad hangjai rejtett hangszórókból szólnak!
A Chill-t természetesen profi dekóval, vizuállal és hangtechnikával szereljük fel. Az alternatív szigeten reggae, dub, dnb és balkáni dallamok kapnak majd helyet. Úgy gondoljuk ez jó alternatívát nyújt majd a nagyszínpadnál megfáradt vendégeknek.

– Az oktatások szerves részét képezik a kultúránknak. Milyen képzéseken vehetnek részt a vendégek? Lesz ezeknek külön költségvonzata vagy ezek is benne foglaltatnak a belépőjegyben?

– Az egyik legprominensebb előadónak meghívtuk Dennis McKenna-t, aki a híres Terence McKenna testvérét aki a “The Brotherhood of the Screaming Abyss” című könyv szerzője. Az előadásai során beszélni fog majd a Növények és Emberek közös fejlődéséről, a Képzelet eredetéről, a Spiritualitás és a Neotudomány kapcsolatáról.
Rajta kívül még jónéhány előadó szerepel a programunkban, de róluk még nem árulhatunk el részleteket.

Másrészről nagyon fontos arra is figyelnünk, hogy fellépő művészeink, akiknek zenéit annyira szeretjük és élvezzük mit gondolnak a szcénáról. Hogyan kezdődött a karrierjük és milyen változásokat észleltek az útjuk során.
Ezek az előadások természetesen a fesztiválra váltott jegyekkel látogathatók. A masszázsok és néhány workshop esetében a készítők kérnek majd hozzájárulást, de ez általában minden fesztiválon így működik.

– Mit ajánlanátok azoknak a látohgatóknak, akik szeretnének a fesztivál után eltölteni egy kis szabadidőt Hollandiában? Mi az amit ne hagyjanak ki?

– Amsterdam nagyon jó túristalátványosság. Sok csatornával, múzeummal és persze kávézókkal.
Leeuwarden is Európa egyik kultúrális fővárosának számít amit szintén érdemes meglátogatni. A tömegközlekedés egyébként nagyon fejlett Hollandiában. Gyosran és biztonságosan visznek oda ahova csak akarjátok.

Sok szerettettl várunk benneteket a Psy-fi “Inside the Vortex” fesztiválon augusztus 28. és szeptember 1. között!
Kövessétek a legfrissebb híreket a Facebook csatornáinkon:
https://www.facebook.com/pages/Psy-Fi/133012646892630?fref=ts
https://www.facebook.com/events/120104884848274/

1 Comment

  1. Andie
    13 March 14, 3:02am

    nagyon várjuk ♥♥

Leave a Reply