Ozric Tentacles (UK) lemezbemutató, Óperentzia @ Akvárium

Aktuális / Hírek

Újra Magyarországon az Ozric Tentacles! Az Egyesült Királyságbeli fesztiválok egyik legnagyobb hatású zenekara az elmúlt évek során többször is elbűvölte a hazai pszichedelikus zenekedvelők szívét, mind fesztiválkörnyezetben, mind klubkoncert keretein belül – a legendás együttes április 29-én korábban nem próbált terepen, az Akvárium Klub korszerűsített KisHalljában szólaltatja meg nem evilági dallamait a méltán népszerű Óperentzia zenekar kíséretében.
10835404_892714737415986_9001811299883798012_o
Az Ozric Tentacles zenéje a légies ambient és dub egyvelege, rare groove és pszichedelikus progresszív rock áthallásokkal. A zene és lélek határtalan kutatómunkájával van tehát dolgunk.
Az Ozrics már több mint 30 éve éli a rock and roll zenekarok viszontagságos életét. A banda túl van már több tagcserén, számos projektet hozott létre (ide tartozik többek közt az Eat Static és a Nodens Ictus), saját lemezkiadót alapított (Dovetail & Stretchy), közel 25– köztük slágerlistára is kerülő – nagylemezt adott ki, és több millió albumot adott el világszerte. Ennek ellenére a zenekar töretlen lendülettel dolgozik tovább.
Még ma is számtalan rajongót szereznek a védjegyükké vált hippie életérzés, elektronikus rave hangzás és kicsavart gitármenetek ötvözetével, amely billentyűsökkel, midi samplerekkel és groove-os basszussal egészül ki.

https://www.youtube.com/watch?v=iuoaXNqHjjE

Az Ozric Tentacles előtt a hazai underground színtér egy gyöngyszeme, az Óperentzia zenekar hangol rá minket az álomvilágba illő zenei utazásra. Sok szereplőt mutattak már be nekünk az Óriás és Varázsszakáll. Mostanra új könyvet kezdenek,új mesékkel. Duóban lépnek elénk, a többit a hangok teremtik. Zenei világuk pszichedelikus buborékot hoz létre, melyben jelen van a chill, dub a lüktetősebb goatrance és a fantázia kesze-kusza szálai . Archív gyűjtésekkel színezik a képet amit festenek. A színpadon élő dob és analóg szintik sokasága. Mély, lüktető, valószerűtlen dallamaik gondoskodnak róla, hogy néhány óra erejéig messze rugaszkodjunk a megszokott hétköznapoktól, itt a város szívében.

Jegyár: 2900 / 3500 Ft

Megkérünk minden koncertre látogatót, hogy ne vásároljon jegyet másodkézből. Az ellenőrizetlen forrásból származó jegyek eredetiségéért nem tudunk felelősséget vállalni. Az ellenőrzött forrásból származó jegyed képét ne tedd közzé semmilyen felületen és ne add ki kezedből.

Jegyvásárlás direkt link: http://akvariumklub.hu/program/54d0aa300e327900c8df5a4d

Leave a Reply