Oleg interjú a S.U.N. megújulásáról

Aktuális / Fesztivál / Filmriport / magyar / Interjú / Hírek

peti-sunset

Két nagyszabású buli után a S.U.N. Fesztivál eltűnt a hazai rendezvények színpalettájáról, és bár sokan a kezdeményezés végét jósolták, a helyszínbe és az új koncepcióba beleszerető emberek Oleg vezetésével összefogtak és megpróbáltak a romokon új életet kezdeni.

Erről kérdeztük a hazai goa szcéna nagypapáját:

– Sok hír és pletyka kering a S.U.N. körül… Lesz idén? Mekkora lesz?

– Természetesen lesz, egy teljes heti programmal július 18-tól 24-ig, és a tavalyi ezer ember helyett idén már 3 ezer látogatónál húztuk meg a tagokkal közösen a határt. Ez persze jövőre változhat, a koncepciónk egyik lényege, hogy a közösség saját maga dönt arról, mi az amiben bővülni vagy változtatni szeretne. Képzeljünk el egy olyan demokratikus fesztivált, ahol a főszervező helyett a látogatók mondhatják meg mit és hogyan szeretnének, sőt ők maguk is szerepet kaphatnak magán a rendezvényen.

– Mi történt az előző években?

– Sok jó és rossz dolog egyaránt, de nem hánytorgatnám fel a múltat, inkább előre tekintenék… Rengeteg jó ember csatlakozott, akikkel közösen most újraépítjük a S.U.N. megtépázott renoméját. A ‘S.U.N. Festival’ nevet a védjegy körüli pereskedés és a régi cégtulajdonosok miatt sem használhatjuk, viszont a sokkal kifejezőbb ‘Solar United Natives’ névvel a kezdeményezés non-profit és ‘új-tudatos’ közösségi jellegét is jobban kifejezhetjük. Tulajdonképpen hálás vagyok a változásokért, ezek segítettek megtalálni valódi önmagunkat.

– Mit jelent pontosan a non-profit közösségi jelleg, amit említettél?

– Velem együtt sok fiatal költözött ide a környékre és a fesztivál területére is, és egymást segítjük a problémáink megoldásában. Hosszú távú célunk egy működő önfenntartó közösség létrehozása, ahol a természettel és egymással harmóniában egy tábortűz körül tudjuk megbeszélni a minket foglalkoztató örömöket és gondokat. Céluk egy olyan ‘összművészeti befogadó tér’ létrehozása, ahol a hasznos és szép ötletek egyaránt helyet kaphatnak. Példákat szeretnénk mutatni egy élhetőbb élet lehetőségére az ünneplés és bulik mellett. A tagok szavazati jogával egy önszabályozó közösségi rendszert kreáltunk, és rendkívül fontosnak tartjuk az őszinte kommunikációt és átlátszó pénzügyi gazdálkodást is. Lényegében a megújult S.U.N. egy kísérlet világunk jobbá tételére…

olegpeti

– Miket ajánlanál vagy emelnél ki az idei rendezvény programjából?

– Sok számomra kedves elemmel bővülünk idén, ilyen például a harmadik színpad, ahol közösségünk tehetséges tagjai lépnek fel. Emellett kap majd helyet a szintén tagjaink által készített alkotásokat bemutató művészeti galéria, és itt készül el a világ első közösségi Lego műalkotása is, amihez Lego figurákat a látogatók hoznak és helyeznek el. A workshopok és előadások közül a híres zenészek által tartott művész-közönség találkozókat emelném ki, itt külföldi kedvenceinktől kérdezhetünk zenekészítésről vagy bármi egyébről. Meglepetés a Krisna hit-közösség sátrában fellépő Dj Palotai is, aki egyedi chill-out szettel készül erre a különleges alkalomra.

– Köszönjük az interjút és sok sikert kívánunk!

A megújult S.U.N. koncepcióról bővebben olvashattok itt: goa.hu/solar-united-natives-festival

Leave a Reply