Neuromotor interview

Aktuális / Hírek / Nincs kategorizálva

10409065_847983838575462_2304893908486125122_n

Köszönjük Fred, hogy rendelkezésünkre álltál egy rövid interjú erejéig.

Régi motorosnak számítasz a zenei életben, a gyökereid egészen a 90-es évekig nyúlnak vissza. Milyen emlékeid vannak az elektronikus zene ezen korai időszakáról? Melyek azok a hatások amelyek máig befolyásolják az ízlésedet?

Hello Mindenkinek! Először is nagyon örülök a meghívásnak. Rég jártam nálatok, jó lesz újra együtt bulizni a magyar közönséggel. :)

Már a kezdetek kezdetén, 92 környékén hallgattam goát, de abban az időszakban mindenféle más elektronikus tánczenei irányzatokban mozogtam főként, mint például az acid house vagy a korai techno. Ami azonban igazán a zeneírás felé mozdított az főként a psychedelic funk, a hip-hop, a punk és gothic rock, a jazz, az új hullámos hangzások voltak.

Ahogyan említetted sok zenei stílusban mozogtál otthonosan. Emlékszel arra a pillanatra amikor magával ragadott az elektronikus zene? Villámcsapás volt ez vagy inkább egy zenei fejlődés eredménye?

Akkoriban partiszervező és dj is voltam. Bulikat szerveztem a karib térségtől Ibizáig minden felé. De 92-ben Dél-Franciaországban elkapott a gépszíj egy trance fesztiválon…:) Fantasztikus zenei kavalkád volt: acid house, rock, techno, trance – tele előremutató zenei megoldásokkal, harmóniákkal. Ez volt az a pillanat amikor teljesen rabja lettem a dolognak.

Hogyan látod egyébként a pszichedelikus szcénát? Sok változáson ment keresztül a kezdetek óta. Manapság már a világ minden táján fesztiválok és partik vannak. Vannak akik szerint ezzel elveszett a korábbi atmoszféra, míg mások szerint ez a globális rezgés izgalmasabb mint valaha. Te mit gondolsz erről?

Nem veszett itt el semmi…:P Szerintem mindennek a lényege a fejlődés. Az egész szcéna egyre nagyobb, szélesebb körben elterjedt és megy a pumpálás a tánctereken a világ minden táján és ez így van jól. Persze mindig vannak akik a fejlődés ellenlábasai, de én nagyon bírom, hogy rengeteg féle zenei irányzat érhető el, minden lehetőség megvan rá, hogy megtaláld a kedvenc előadóidat, a kedvenc stílusodat…szóval minden a te döntésed. Éppen erről kell szólnia az egésznek!

Az egyik kedvenc Youtube videónk a 2009-es Ozora fesztiválon készült a fellépésedről. Persze van még rengeteg őrült cucc fent a világ más pontjairól is, de mindegyiken egyértelmű, hogy nem szokványos az az energia amit egy ilyen show alkalmával a közönséggel megosztasz és megőrjíted őket. Honnan jön ez a fantasztikus lendület és miért érzed fontosnak, hogy együtt bulizz a tömeggel?

Wow…hát ez egy igen jó kérdés, de válasz nagyon egyszerű: ez vagyok én! :) Nem gondolom, hogy bárkinek is extra dolgokat kellene csinálnia, csak önmagát adni. Ez pedig mindenkinek a személyiségén múlik. Nincsenek szabályok, csak a saját akaratod és az, hogy hogyan szeretnéd átadni a zenédet a közönségnek. Mindig is hiperakítv és izgága voltam és persze nagy táncos. Bármerre is jártam a világban, mindig táncoltam a tánctéren és a színpadon is, és egyszerűen ez nálam csak így működik. Átadom magam a közönségnek és megosztom velük ki vagyok…ezért vagyok ott ahol. A közönség nélkül ez semmit sem érne, nélkületek nem lenne Neuromotor…:) De itt vagyok és úgy látom az emberek nagyon szeretnek így, szóval jöhet egy egész estés őrültködés…;)

Az utóbbi néhány évben azért kevesebbet hallhattunk és láthattunk téged fellépéseken. Mivel foglalkoztál ezelatt az idő alatt?

Arra koncentráltam, hogy átadhassam a tudásomat másoknak. Alapítottam egy iskolát és ez még mindig egy fantasztikus élmény, hogy megtaníthatom másoknak a zenével kapcsolatban azt, amit ezalatt a sok-sok év alatt tanultam.

Szóval teljesen természetes volt, hogy tartok egy kis szünetet és más stílusokban alkotok. Írtam techno, deep techno, deep house, electro de akár trip hop cuccokat is. Sok emberrel dolgoztam együtt és filzenei projekteken is dolgozom. Ezek mind nagyon izgalmas dolgok, zeneírás, komponálás, tanítás, közös munkák…de közben visszatértem a trance-hez is, de itt is elmozdulok új írányokba, mint a progressive vagy az új full-on hangzások. A motor újra beindult! :)

Jónéhányszor jártál már Magyarországon. A koncertblog össze is gyűjtött 6 alkalmat, amikor beltéri vagy szabadtéri bulikon játszottál nálunk. Milyen emlékeid vannak a magyar közönségről?

Hűha…:D Minden bulin fantasztikus közönséggel találkoztam és nagyon őrült emlékeim vannak Magyarországról. Hihetetlen energiák mozognak nálatok a tánctéren…és komolyan mondom, már alig várom, hogy ilyen hosszú idő után ismét csapjunk egy hatalmas és felejthetetlen éjszakát. Készítsétek Ti is a motorjaitokat! Nem lesz megállás‼! :)

Köszönjük Fred! Mi is nagyon várjuk, hogy újra láthassunk január 17-én az R33-ban a Psychotria Label Night-on!

Leave a Reply