Liquid Soul Interjú

Aktuális / Művészek / Interjú / Hírek / Zenészek

A csillagok együtt állásának az advent-i energianyaláboknak és a goa.hu kemény munkájának köszönhetően nem mást, mint a legújabb albumát először hazánkban bemutató Liquid Soul-t kaptuk mikrofonvégre egy exkluzív interjú erejéig.Jó készülődést! :)

-5 év telt el az előző, Love in Stereo című albumod kiadása óta – ami valljuk be őszintén – bomba slágereket tartalmazott. Az új megjelensére sokat kellett várnia a rajongóidnak. Mennyit idő alatt állt össze az új zenei anyag és milyenek az érzéseid így közvetlenül a megjelenés után?

1391815_10151942219574836_1141660918_n

-Az album fogadtatása és a visszajelzések nagyszerűek, aminek természetesen nagyon örülök. Hosszú időbe telt mire elkészültem vele. Megszámlálhatatlanul teltek az órák a stúdióban mire elégedett lettem az eredménnyel, mert egy igazán pozitív töltésű, valódi Liquid Soul albumot szerettem volna összerakni a régi és az új rajongóimnak.

-Az albumod azzal a kijelentéssel kezdődik, hogy “világunk krízishelyzetben van a tudatosság hiánya miatt”. Ez az amiben forradalomra van szükségünk (az album címe Revolution azaz Forradalom)?

-Pontosan ezt gondolom arról ami manapság a a világban zajlik. Sokkal jobban kellene figyelnünk magunkra egymásra és a bolygónkra. Teljesen egyértelmű, hogy a szeretet és a tudatosság forradalmára van szükségünk!

-Az új album szinte rögtön a kiadást követően elérhetővé vált a Youtube-on. Ez egy olyan helyzet, amellyel minden zenésznek szembe kell néznie manapság. Szerinted segíti vagy inkább nehezíti a helyzetet, hogy az új megjelenések ilyen gyorsan elérhetővé válnak?

-Manapság valóban így mennek a dolgok. Jó alkalmazások vannak, hogy a zenénk a világ minden tájára eljusson és mindenki hozzáférhessen. Másrészről azért egy kicsit nehéz így a művészeknek, akik rengeteg időt töltenek a stúdióban, hogy minőségi zenét készítsenek, amit aztán kevesen vesznek meg eredetiben.

-Rengeteg nagyszerű művésszel dolgoztál már együtt. Számíthatunk újabb megjelenésre valamelyik ismert névvel?

-Valóban rengeteg jó zenésszel dolgoztam/dolgozom együtt. A legfrisebbek közül egy Liquid Soul & Coming Soon track már elkészült és egy Liquid Soul & Captain Hook témán dolgozunk éppen…

-A legutóbbi intejúink során Penta azt mondta, hogy szerinte a psychedelikus zene nem sokat változott az elmúlt 5 évben. Boom Shnakar szerint a pedig a földalattiság, az underground az ami már rég kiveszett ebből a szcénából. Tristan szerint a szcéna még sosem volt ennyire csodálatos és vibráló. Te hogyan értékelnéd a helyzetet?

-Azt gondolom, hogy a feljődés jó és rossz irányban is érzékelhető. A szcéna nagyon nagy, sokkal profibb és üzletiesebb lett az elmúlt pár évben. Különösen igaz ez a progresszív irányvonalra. Ezzel együtt a családiassága és a földalattisága is elveszett kicsit a dolognak a korai évekhez képest. Ugynakkor ami világszerte történik az csodálatos a maga nemében, hiszen rengeteg új arc csatlakozik ahhoz a művészeti és életformához amelyet mi alakítottunk ki.

Liquid Ace

-Az saját live szettjeid mellett Dj szetteket is játszol rendszeresen például Ace Venturával. Amikor Dj üzemódban vagy, melyek a kedvenc producereid, akiknek a zenéit nem hagynád ki a szettedből?

-Őszintén szólva erre nehéz válaszolnom, mert nem igazán azt figyelem, hogy ki készítette a zenét. Mindig az érzéseim és a hangzás alapján döntök. Ha valami tetszik azt le is játszom.

-Evezzünk kicsit technikai vízekre. Mesélj nekünk a stúdiódról. Milyen szoftvereket és egyéb kiagészítőket használsz, Jól jönne néhány Vsti tipp is…:)

-Szoftver oldalról Logic-ot és Ableton-t használok.
Ami a vasakat illeti van egy pár: Virus TI, Nordrack 2, Xoxbox (TB-303 másolat), Spark, Korg M3, NI Maschine, Waldorf Q, Microkorg, Korg nanokontrol
Lehallgatáshoz Adam A77X hangfalakat.
Softverszinti és effekt oldalon pedig ezek a kedvenceim: Logic synths, Sylenth, Vengeance plugs, Spectrasonics plugs, Fabfilter plugs, Z3ta és minden ami Native Instruments.

Liquid Soul Studio

-Jónéhányszor játszottál már magyarországon, köztük a legnagyobb fesztiválokon mint O.Z.O.R.A. vagy a SUN ugyanakkor megfordultál klubokban is nálunk. Mi jut eszedbe elsőként és milyen élményeid vannak az itteni szcénáról?

-A legeslegelső dolog ami beugrik az mindmáig a 2011-es O.Z.O.R.A. fesztivál. Szimplán az volt eddigi karrierem legjobb élménye. Még mindig libabőrös leszek, ha visszagondolok. Ezen felül minden bulin nagyszerű volt a hangulat. Alig várom, hogy nálatok mutathassam be az új albumomat.

liquid soul

Leave a Reply