KenGuru 20 – Jubileumi Divatbemutató és Party | 2014.12.21.

Aktuális / magyar / Hírek / Partik

kenguru_20

Talán helyénvaló, ha a goa.hu oldalain egy fórumos topicindító beidézésével kezdjük, maldini klaviatúrájából, 2006-ból:

„Majdnem napra pontosan – 1996.december 21-én – 10 éve volt az első KENGURU PARTY a Fáklya Klubban. Ez volt az elindítója a havi rendszerességgel megtartott partysorozatnak, aminek aztán a Fáklya betiltása vetett véget. (…) A 96-os line up elég érdekes volt: Oleg, Virág, XXL, Palotai(!) és Candyman (live). A mostani: ATOMIC PULSE (ISR) Jirzij, Transabi, Dolphin a K2 nagytermében és ISU, Dork, Chrom a kisteremben. Emlékszem a 96-os party előtt a Gyuri, a Szabi, a Kenguru és én kötöztük fel a hungarocell gombákat, a kutyák szaladgáltak a színházteremben, kiraktuk a Sebők UV-s képeit aztán party reggelig. A későbbi partykra már elkészült a pinceklub is, ott hagyományosan a Titusz és a Naga játszott.”

A történet azonban még a kilencvenes évek elején kezdődött, amikor KenGuru New Yorkban járva megfertőződött az ottani partykultúrával és annak hazánkban még szinte ismeretlen, elengedhetetlen kellékeivel, a kifejezetten ezen alkalmakra készített egyedi ruhadarabokkal. Hazatérve döntött úgy, hogy legyártja első általa megálmodott ezüst-fekete pólósorozatát. Az itthon szokatlan stílus az underground körökben sikert aratott, így az egyedi darabok megalkotása folytatódott, és1994 decemberében, pontosan húsz évvel ezelőtt a Fortunában megrendezésre került az első partyba torkolló KENGURU divatbemutató.

Soha vissza nem térő időket éltünk, műfajilag és kronológiailag szinte rekonstruálhatatlan pillanatokat; a techno-acid-house korszakában voltunk, a goatrance önállóan még csak ritkán állt meg a saját lábán. Kezdetben KenGuru is a körvonalazhatatlan ‘techno’-n pörgött. ’96-ban, ahogy több kortársának, neki is néhány import audiokazetta adta meg a végső lökést. Egyenes út vezetett Indiába, ahonnan hazatérve a következő évek főleg az elengedhetetlen extrém kreációkat is fölvonultató goabulik szervezésével teltek. Nagyjából hatvan buli fűződik névéhez., mind-mind a magyarországi goatrance alapkövei. Dunavarsány, az első halásztelki bulik, a Kiscelli Múzeum kriptapartyjai, a már emlegetett Fáklya Klub-beli éjszakák: (jelenkori) történelem.

Annak, hogy később kivonta magát a szervezésből, több oka volt: egy pillanat, amikor a goatrance zenei fejlődését nem érezte teljesen magáénak, miközben több energiát akart fordítani élete nagy kihívására, az avantgarde divatra. Előbbiről azóta is úgy gondolkozik, hogy a szcéna nála frissebb, agilisebb szereplői kiválóan végzik dolgukat, míg utóbbit semmi sem igazolja jobban, mint az idén már 13-dik alkalommal létrejött, általa megálmodott és létrehozott éves Budapest Fashion Week.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy KenGuru hátat fordított volna a pszichedelikus szubkultúrának: ki-ki hétről-hétre összefuthat vele a budapesti éjszakában, miközben 1999 óta egyedülálló módon évről-évre megtalálhatjuk shopját az ozorai bazársoron.

A KENGURU – a divatdiktátor, a brand, a fogalom – most szombaton ünnepli 20. születésnapját. Az esemény stílszerűen egy bemutatóval kezdődik, ahol a húsz év megvalósult víziói vonulnak végig a kifutón, majd a kreátort az elmúlt két évtizedben végigkísérő emblematikus előadók prezentálják zeneileg a múltat, a jelent és a jövőt.

Sokan ott leszünk és ünnepelünk, ki-ki ugyanabból vagy más okokból. Álljon itt  példának egy neve elhallgatását kérő ‘ősgoás’ megjegyzése: „A férjem is UV-narancssárga KENGURU-nadrágban volt, amikor először lekapott…”

KenGuru 20th Jubilee Fashion Show & Party

PRLMNT, Teréz krt.62. Kapunyitás 20:00 , Welcome Drink 20:30, Kenguru 20. Jubileumi divat show 21:00 órától, Party 22:00-05:00ig! Dj’s: Palotai – Candyman – Supacurtis – Poli – Vittorio Waxman – Wegha – Jirzij

Leave a Reply