Earthdance 2014 – Film és galéria frissítés

Aktuális / Hírek / Nincs kategorizálva / Partik

Earthdance – Globális Fesztivál a békéért

Köszönjük még egyszer, hogy velünk voltatok! A filmért köszönet a Frame Studio Londonnak! Találkozunk 2015. szeptemberében, vagy a következő partynkon, itt  :)

Nemeshazi Photography: Köszönjük a képeket!

 

 

Alább találjátok Kun Laci képeit:

Earthdance – Globális Fesztivál a békéért

earthdance_flyer2014_02A_bNincs még egy ehhez fogható kezdeményezés a földön – gondoltuk, amikor a Kétezres évek elején csatlakoztunk a mozgalomhoz: Békehimnusz, amely több mint hatvan ország és háromszáz esemény résztvevőinek gondolatait formálja közös tudattá. A földtánc rövid történetéről és a magyar vonatkozásról olvashattok alább.

Az Earthdance története 1996-ban kezdődött, Chris Deckker víziója alapján:  Életrehívott egy szinkornizált psytrance partyt Tibet támogatására október 4. napján
18 város és 22 helyszínén. ’99-ben a központ San Franciscoba költözött, küldetését az Egyesült Nemzetek békenapjához igazítva kezdett partnerkapcsolatokat kialakítani a hasonló nemzetközi békeszervezetekkel és szervezőkkel. A mai formáját a nemzetközi apaítvány 2001-ben nyertel el, amelynek értelmében feladatául tűzte ki az összehngolt események és az azok által gyűjtött támogatsok koardinációját.

Az első hazai Earthdance 1999-ben került megrendezésre, a tervek szerint 2000 ben már az Astral Projection lépett volna színpadra,  ez a fellépés azonban elmaradt. A következő években a Cosmicord szervezte a hazai eseményeket, 2004 volt az év, amikor a békebuli megtartása veszélybekerült, a lineup viszont magért beszélt,  ha emlékeink nem csalnak még Twisted Recordsos headlinerek is a névsorban voltak. A hiányzó budapesti helyszín Makóra és a Maros partra került és a lineupból végül csak John Phantasm-t sikerült elhozni, ami így is egy felejthetetlen családias hangulatú az adomány szempontjából is sikeres buliba trokollot. A következő években a hazai események szervezésével több csapat próbálkozott, a sikerek azonban elmaradtak. A goa.hu  2008-ban tért vissza a szervezéshez, melynek  és az eredménynek a régi forum egy archiv topikja állít emléket: http://forum.goa.hu/archive/index.php/t-2925.html.

Igazi áttörésről 2012 óta beszélhetünk,  az elmúlt két év szervezésénél figyelembe vettük a saját és mások által elkövetett hibákat,  ami nemvárt eredményt hozott: Nagyszívű partyzók szállták meg a Dürer Kertet. Az elmúlt  két év mérlege majdnem 1 milló forint támogatás a Menedék Projektnek, az Age of hopenak, és az Egyesek alapítványának.

3

A Békehimnusz ugyanabban az időben történő lejátszása 50 ország többszáz helyszínen  a békeszándék kinyilvánításának pillanata, ami a nemzetközi békenaphoz igazítva történik helyi idő szerint 1:00 – kor. Lényege, hogy a résztvevők etnikai, vallási, politikai hovatartozás nélkül gondolnak egymásra és az emberiség ilyen jellegű korlátainak lebontására. A szervezők ennek fényében és a nemzetközi Earthdance Alapítvány szabályainak megfellően a party bevételét egy később kiválasztott alapítványnak ajánlják fel. Az elmúlt évek alatt Feldmár András nevéhez köthető Menedék Projekt, az Age of Hope és az Egyesek Ifjúsági Egyesület kerültek támogatásra.

Facebook esemény: Itt!!!

A 2014-es Földtánc hivatalos dátuma szeptember 20, hívatalos lineupja a következő:


Main Stage:

Outsiders (Tip World/ Tip Records – Israel)

Egorythmia (Iono music – Macedonia)

Hruscsov (Y-production)

Oleg (Deep Smile/HumanTouch/SUN Festival)

Tsubi (BMSS Records / HumanTouch)

High-tech Room – Hosted by Psychotria Records \\ Funktion 1  Sound

Mergel ((Akashik rec.Rockdenashi prod – Russia)

Comsat & Petar (Psychotria Records)

Irgumburgum (Psybaba)

Nuon (goa.hu)

Aurafood

Chill out:

Skarma (Sun Trip records)

Hadron Orchestra (goa.hu)

Bonca (S.U.N festival)

Just Kidding Feat Na-Tee (Live Vocal)

himnu1

Leave a Reply