Earthdance 2013 Magyarországon – Mottó a “Közösség”

Aktuális / Fesztivál / international artist / jótékonysági rendezvény / külföldi fellépő / Lemezbemutató / Hírek / Partik / Zenei Ajánló

earthdance_budapest_03

2013. szeptember 21–én az ismét felcsendülő békehimnusz egy nagy közös tudattá formálja az EARTHDANCE  FESTIVAL 60 országának és 300 eseményének résztvevőit. A kaliforniai alapítvány, mely az esemény szélesebb kereteit adja évről évre meghatároz egy mottót..

A 2013-as év a ‘Community’ (azaz “Közösség”) jegyében szerveződik, az alábbi plakáttal szemléltetve annak fontosságát.

community-howto

A magyar szervezők a nemzetközi alapítvány szabályainak megfelelően és azzal egyetértésben a rendezvény bevételéből támogatják a kaliforniai alapítványt, a Feldmár András nevéhez köthető Menedék projektet, az Age of Hope alapítványt és az Egyesek alapítványát. A 2012-es évet (ahol a külföldi sztárvendégek E-ClipVertex és Pion voltak) a magyar földtáncosok a hazai fesztivál történetében az eddigi legnagyobb sikerként könyvelhették el, az adomány mértéke közelített a félmillió Forinthoz, melyet megosztva kapott a Sotéria alapítvány Menedék Projectje, az Age of Hope és az Earthdance International.

Az alapítványok kiválasztásánál a legfőbb szempont olyan a szubkultúránknak fontos és közel álló projectek kiválasztása, melyek az általuk végzett munkához képest alig kapnak publicitást és forrást.


> Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány

„Mindenki jobb világot szeretne a gyerekekre hagyni. Mi lenne, ha jobb gyerekeket hagynánk a világra?”

Az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány 2010-ben jött létre azzal a céllal, hogy segítse a hátrányos helyzetű gyermekeket és családjaikat.  Azonnali, majd hosszú távú segítséget igyekeznek nyújtani a bántalmazott vagy mélyszegénységben élő gyermekeknek, megoldást keresnek helyzetük könnyebbé tételére.

Képriport munkájukról:
www.hvg.hu/nagyitas/20130104_adomany_eszakkelet_magyarorszag_nagyitas

Interjú Tóth Ákossal, az alapítvány vezetőjével:
www.hvg.hu/itthon/20120803_toth_akos_interju

Prezentáció az alapítványukról:
www.prezi.com/age-of-hope

aohope


> Egyesek Ifjúsági Egyesület

Az Egyesek aktív fiatalok, önkéntesek, ifjúsági munkások és trénerek csoportja, akik küldetésüknek érzik személyes tapasztalatszerzés útján inspirálni és erősíteni a fiatalokat, hogy alkotó és felelős módon tegyenek magukért és közösségeikért.  Tevékenységük központjában a fiatalok és fiatal felnőttek nem-formális személyiségfejlesztése, képzése áll, hazai és nemzetközi környezetben. Ezt ifjúsági cserék, kortárssegítő- és ifjúsági vezetőképző tréningek, nyári táborok és tematikus hétvégék szervezésével, valamint a fejlődéssel, tanulással egybekötött önkéntesség támogatásával és népszerűsítésével érik el.

Honlap:
www.egyesek.hu

egyesek


Menedék Program


A Soteria Alapítvány Menedék Programjának célja otthont, menedéket adni olyan fiatal emberek számára, akik zavartak, környezetük számára zavaróak, és akiknek valami oknál fogva nem lehet valódi otthonuk az a hely, ahol élnek.
A Soteria Alapítvány Menedék Programja 2012. júniusában nyitotta meg  első házát.


”A félelem, a szégyen, a düh, az irigység és a reményvesztettség hálójából egyedül nagyon nehéz kibogoznia magát az embernek.  Mélyen meg vagyunk győződve arról, hogy amikor szeretettel fordulunk egymás felé, akkor segítjük, támogatjuk, lelkesítjük, nem csak a másik embert, hanem önmagunkat is.  Ezért dolgozunk egy tényleges Menedék, egy ház, egy hajlék létrehozásán. Fontosnak tartjuk a védett környezetet éppúgy, mint az érzékeny és felkészült szakemberek és önkéntesek részvételét a programban. A Menedék nem kórház, nem gyógyintézet, hanem szeretetteli, barátságos otthon, ahol személyes krízisben lévő emberek, egyszerűen csak zavartalanul létezhetnek.„

„1974-ben, Londonban láttam először, hogy hogyan lehet emberi módon bánni azokkal, akik valami félelmetes valamivel küszködnek, félnek, és megijesztenek másokat is.  R. D. Laing a Philadelphia Association keretein belül hét olyan házat inspirált, ahol zavart és zavaró emberek együtt élhettek, és segítséget kaphattak úgy, ahogy ők akarták, nem úgy, ahogy valaki elképzelte, hogy az nekik jó lenne.  Mindig az járt az eszemben, hogy hol szeretnék én lenni, ha valami nagy bajban lennék? Vagy hová vinném a fiamat, lányomat, vagy a feleségemet?  Most teljes meggyőződéssel mondhatom: A Menedékbe!”   
/Feldmár András/

Honlap:
www.soteria.hu

Menedék Program:
www.soteria.hu/menedek-bemutatkozas


Earth Dance 2013 Budapesten a Dürer Kertben

Ízelítő a meghívott külföldi sztárfellépőktől:

Sonic Species (UK)

Suduaya (FR)

Boom Shankar (D)


prayer4peace

Mindenkit sok szeretettel várunk!

Leave a Reply