E.T.

DJ-k / magyar / magyar DJ / minimál / Progressive , Minimal / Progressive Trance / progresszív

 

Stílus: Progressive Psytrance

Csapat: Y-Production

Booking elérhetőség: ertner76@gmail.com

 

 

 

Zene szárnyán a magasba…

E.T., vagyis Ertner Tamás neve egyet jelent minőségi elektronikus zenével. Immár másfél évtizede képviseli a szó klasszikus értelmében vett progresszív hangzást: előremutató DJ-szettjeivel az ország legjelentősebb goa és egyéb e-zenei rendezvényein formálja a közönség ízlését, miközben szórakoztat, táncoltat – kifogástalan esztétikai élményben részesítve a hallgatóságot.

Minden 1997-ben kezdődött… Nem, nem arról van szó, hogy elvitték az ufók, de majdnem: E.T. első goa party-ján túlesve azonnal az elektornikus zene bűvkörébe került, ahonnan azóta sem szabadul. Két év szorgalmas „adatgyűjtés” után villámként csapott belé a felismerés, hogy ő bizony nemcsak a táncparketten állva akarja élvezni a hangok orgiáját, hanem a saját gondolatait és érzelmeit is szeretné e nagy nemzetközi kommunikációs nyelven megosztani az emberekkel, örömet szerezve ezzel nekik. Az elhatározást egy év kemény gyakorlás, majd a debütálás követte a lemezjátszók mögött – akkoriban természetesen még a bűvös fekete korongokkal a lemezestáskában. Egy országos hírű szervezőgárda karolta fel, majd adott neki lehetőséget a bemutatkozásra a közönség előtt. Nagyon gyorsan kiderült, hogy őt az isten is erre a hivatásra teremtette, így a csapat állandó tagjává avanzsált. Ezekben az időkben még javában fénykorát élte a trance, amit E.T. a nevéhez is hűen előszeretettel játszott mindaddig, amíg a svéd progresszív irányzat magával nem ragadta. Nagyjából ekkor váltott a DJ-pultban is vinylről CD-re.

2001-ben megjelent az első mixlemeze, és még ugyanebben az évben az egyik legkeresetteb hazai DJ lett a saját stílusában. Itt azonban nem állt meg. Az adni akarás további vállalkozásokra késztette, így rengeteg saját bulit szervezett 2001 és 2004 között. 2005-ben két rendkívül sikeres szabadtéri happeninget is összehozott, majd 2006-ban a Tranceport brigádhoz csatlakozva olyan illusztris művészekkel dolgozhatott együtt, mint pl. GMS, Wizzy Noise, X-Noise, Paul Taylor, stb. A következő évek a fergeteges hangulatú partik és fellépések egész sorának időszaka volt. 2009-ben aztán átigazolt Magyarország legnagyobb psy-party csapatához, az Y-Productionhöz.

2010-ben előmenetelének újabb fontos lépcsőfokára lépett, amikor a technikai fejlődés adta lehetőségekkel élve lecserélte a CD-játszókat MacBookra, Traktorra és kontrollerre. Ebből szinte egyenesen következett, hogy a stílusa is hatalmasat ugrott előre a zenei evolúció útján:  a progressive psy-trance világába érkezve szettjei még nagyobb erővel ragadták magukkal a tánctéren ünneplő közönséget. A bravúros váltás további előnyös pályamódosulást is eredményezett: meghívást kapott az Avatar projektbe, mely olyan hírességeket látott már vendégül, mint például Liquid Soul, Ace Ventura, Gaudium, Atmos, M.W.N.N., Vibrasphere, és még sorolhatnánk. Mindeközben E.T. rendszeresen fellépett az évente megrendezésre kerülő nemzetközi hírű O.Z.O.R.A. Fesztiválon is, nem egyszer a nagyszínpadról varázsolva el a táncoló tömegeket.

Örökké újra vágyó természete a zenei fejlődésben sem hagyta nyugodni, és immár gőzerővel dolgozik a stúdióban, hogy mint producer és zeneszerző mutassa meg a nagyvilágnak mesés hangjegyekből és masszív ritmusokból álló „költeményeit”.

Leave a Reply