Dr. Space

Dark Psytrance / DJ-k / Fullon / fullon goa / magyar / magyar DJ

 

Stílus: Psychedelic trance

Csapat: Starsheep System

Booking elérhetőségek: spacehippie@gmail.com

 

 

 

Dr Space!

Ez a “gúnynév” jutott először eszembe, mikor valaki a dj-nevem kérdezte az első többnapos fesztiválon ahol játszottam. Akkor még nem készültem rá hogy dj legyek, nem állt mögöttem sok éves tapasztalat. Haveroknak zenéltem előtte is, és egy ilyen baráti összejövetelen a 4.49 fesztivál, és a Psyweekend csapat magja alkotta a közönséget, akik ott az alatt a pár óra alatt amíg utaztattam őket elkönyvelte, és közölte, zenélnem kell a partyjaikon.
Izgalommal, kihívásként tekintve rájuk, ezeket rendre bevállaltam, a közönség reakciói pedig alkalomról alkalomra megerősítettek abban, hogy a stílus amit megmutatni akarok tényleg kitölt egy hiányzó űrt.
Ezek után az akkoriban gyakorta koncertező psy-spacerock zenekarunk, a Man o’Mantra fellépései is egyre többször psy-partykban végződtek, a közönségünk, a zenekar, és a koncerteknek helyt adók ízlésének és igényének hála.
Így partyról partyra, a szettek közben kaptam az újabb felkéréseket, kisebb, nagyobb bulikba. Így jutottam oda 2-3 év alatt, hogy az addig megszokott maximum párszáz fős közönség után 2011-ben az Ozora fesztiválon megrendezett 0. napi before partyn játszhattam a világ legtávolabbi pontjairól érkezett partiarcok 1-2ezres tömegének, a hazai “nagyöregek” (Kalumet és Tsubi) között. A szetteket legtöbbször az alkalomhoz illesztett és preparált szöveges betétek, versekből vagy kedvenc filmekből kölcsönvett gondolatok színesítik.
A „psychedelic trance” különféle előadói,akiket én a dark/fullon/progresszív jelzőkkel nem illetnék, a kemény, vegytiszta, technikailag magas szintű hangzásvilág, a mélyből jövő dallamok, és a feszes dinamika vonz leginkább. Az ízlésvilágomat legjobban a Braincell, Rastaliens, Trold, Yudhishthira, Prometheus, Scorb, Aphid Moon, Dissociactive, és a környező országokból felbukkanó, újszerű alkotók jellemzik.
Végül, a “mit jelent nekem ez a zene, a goa-közösség” : a minőségi szórakozáson túl, a (leg)közelebbi és a lazább baráti kapcsolataimat egyaránt, olyan közeget amiben akár más országokban, idegen emberek között is otthon érzem magam.
Inspiráció az élet egyéb területeire is, és spirituális út egyben a partyban, a közösségi élményben való aktív részvétel ajándékával, élményeivel, tapasztalataival, kihívásaival,és kísértéseivel együtt.

Dr. Space mixei a mixcloudon:

http://www.mixcloud.com/spacehippie/

Straight Labirynth DjSet by Dr Space @Psyweekend,

Aloha tanya 2011 by Dr Space on Mixcloud

 

Our Lucid Dream DjSet @ Ozora festival,

official before party, Pumpui, 2011

by Dr Space on Mixcloud

Leave a Reply