BAKONY’11

Fesztivál / Hírek / szabadtéri

A Bakony Fesztivál története a 2000-es évig nyúl vissza. Akkoriban pár lelkes trenszer, a vidéki psychedelic szcéna ébredését meglovagolva találtaki, hogy életre hívja ezt a bulit. A koncepció az volt, hogy családias légkörben, a világtól elvonulva ünneplik egymást és az őket éltető életformát.

Ezeket a hétvégéket a győri székhelyű Frintzhunter Team jegyezte, és hűen a kezdetekhez mindvégig ingyenes rendezvényként szerepeltek a palettán. Nem is csoda, hogy akkortájt mindenki ismerte a „győri osztályt” és annak tagjait. Sok, ma is aktív dj, szervező és kiöregedő félben lévő party-animal emlékszik vissza nosztalgiával azokra a derűs szombatokra, vasárnapokra. Többnyire a magyar felhozatal krémje adta a talp alá valót, kiegészülve az akkoriban még ismeretlen, de mára már „felnőtt” feltörekvőkkel. Mikor abbamaradt a sorozat, tátongó űr maradt a nyomában. Voltak próbálkozások, melyek feléleszteni kívánták az emlékét és összehívva a régi ismerősöket, egy-egy éjszakára sikerült is elhinni a reneszánszt, mégsem maradt életképes project.

2006-ban a veszprémi illetőségű Loading Zone karolta fel az ügyet. A koncepció ugyan már más volt, hisz elmúlt felette az idő. Az évek alatt, az undergrounból felcseperedő goa-kultúrdimenzió és annak duzzadó közönsége már konkrétabb elvárásokkal élt a szervezők felé. Nem kevésbé tartották fontosnak, hogy a szerteágazó psychedelic zenei stílusokat egy csokorba tudják szedni, a teljesség igényével… a hétvége a sűrű esőzések ellenére is emlékezetes maradt. Még ugyanabban az évben az EARTHDANCE is itt került megrendezésre, melynek karitatív mi voltja, hűen tükrözte a csapat hozzáállását és eltökéltségét a témában.

Egy év kihagyással a nagyteveli strandra került át a fesztivált, melyet olyan előadók fémjeleztek, mint GATAKA, ZEN MECHANICS, PARA HALU, SENSIENT, FEUERHAKE és még sokan mások. Ekkorra már jogosan érezhették a Loading Zone tagok, hogy beérett a sok éves munka gyümölcse, a sok hálás reakció is erre engedte őket következtetni. Nagy szerepe volt ebben az új helyszínnek, ami a volt pápai víztározó partján fekszik. Homokos strandjával és árnyékos fenyveseivel, ideális környezet mind a bulizni, mind a pihenni vágyóknak, pláne, ha ezt egyszerre kívánja kiélvezni az ember.

2011-ben újult erővel visszatérve, a nyár közepén jelentkeznek újra, azzal a nem titkolt céllal, hogy felfrissítsék a mára már halványuló bakonyi emlékeket. Idén tehát újra Bakony Fesztivál, ahol a régi és az új találkozik. Két színpadon, változatos stílusokban, az ambient-től a dark trance-ig, mindenki megtalálhatja a kedvére valót. És ha elfáradtál a féktelen táncolásban, vagy a napestig strandolásban, olcsó árak mellett olthatod éhségét, szomjad, legyél vegetáriánus, vagy éppen megrögzött húsfaló. A szervezők garantálják, hogy itt nem fogod egy pillanatra sem unni magad, hisz a felsorakoztatott hangulatfelelősök mellett, finom kaják, hideg italok a és a környező táj szépsége vár!

Hogy még jobban felkeltsük az érdeklődéseteket, a szervezők és a goa.hu egy nyereményjátékot hirdet, amelyen egy páros hétvégi belépőt nyerhet az, aki követ bennünket facebook oldalunkon

Leave a Reply