Az 51. hét legfrissebb megjelenései

Aktuális / Hírek / Zene / Zenei Ajánló

e7owz7b7

A goa.hu és a  radiOzora 51. heti ajánlója egyaránt kedvez  a progpsy, a fullon és a dark kedvelőinek, nem feledkezünk meg a klasszik rajongókról sem.

Equivalent néven megjelent Man Machine (Miroslav Bako, Szerbia) első önálló EP-je. A korong két saját számot tartalmaz amit kiegészít Egorythmia (Macedonia) és az izraeli Roger Rabbit közös munkája: a Spiritual Science kapott új köntöst. Kellemes, könnyed prog hangzásvilág, felüdülés a hideg téli napokra!

Nagyszerű belépő a psytrance világba a japán Grasshopper Records gondozásában megjelent  Groovebox (Dj Tulio / BR ) új kislemeze, a Psychedelic Sessions. A két rettentően dinamikus, igényesen és gondosan összerakott track igazi veretős full-on, remélhetőleg az alkotó munkakedve nem fogy el, kiuváncsiak lennénk egy egész albumra.

Sokunk örömére 10 év után új albummal jelentkezett az izraeli Astral Projection. A TIP World Records által kiadott, Goa Classic Remixed névre hallgató albumon többek közt olyan klasszikusok újragondolt verzióit fülelhetjük, mint X-Dream – Rain, vagy a Blue Planet – Overbloody Flood, illetve a legendás Hallucinogen – LSD. A klasszikus goa dallamokat megfűszerezték a mai trendeknek megfelelő modernebb hangzással, aminek az eredménye egy lélekemelő, nagyon szerethető, már már megunhatatlan album. Bízzunk benne, hogy nem kell újabb 10 évet várni a következő anyagra!

Paul Taylor új projectje Section 8 néven, az Unchartered Territory elnevezésű EP-vel debütál. A Kundalini Records kiadásában megjelent anyag – kicsit funkys, kicsit technós – kettő originál és egy remix trekket tartalmaz, melyen közreműködött Andy Mason, Nukleall, Endavour és Aphid Moon. Remek talpalávaló lehet mindenkinek, aki gyorsabb ütemekre vágyik.

A Parvati Recordsnál lévő finn Vertical (Joonas Lehtinen) befejezte munkálatait: megérkezett új EP-je, a Nexus. A rajta lévő számok határozottan tempósak, tele csavarós, fortyogós, darkra hajazó elemekkel. Kötelező hallgatnivaló a kicsit mélyebb pszichedelikus dallamokat kedvelők számára.

A sötétebb oldal kedvelői is megkapják a magukét: dupla CD-s válogatással jelentkezet a Blue Hour Sounds és a Sangoma Records, az album nem meglepő módon a Blue Sangoma Sounds nevet kapta. A 19 track között olyan előadók munkái szerepelnek, mint Mark Day, Etnica, Braincell, Hotep, Ianuaria… A skála széles, egyaránt kapunk full-on és darkosabb hangzású dalokat. Egy gondosan összeválogatott, nagyon igényes és vérpezsdítő album lett az eredmény.

Leave a Reply